Kompot z jabłek i czerwonej porzeczki

  • 15 lipca 2010

Latem trzeba ugotować kompot. To konieczność. Duży wybór owoców sezonowych daje nam możliwość przyrządzenia ulubionego napoju.

We Francji kompotem nazywa sie przecier jabłkowy.

Do przygotowania kompotu potrzebujemy wg uznania jabłka i czerwone porzeczki. Dosładzamy ale nie za dużo. Gotujemy owocoe do miękkości. Gdy wystygnie mamy czym gasić pragnienie! :)


1 Comments

  1. Zuza

    a ja jakos nie mam ochoty na slodkie napoje w taka pogode… :) toleruje jedynie wode, ew. z dodatkami – lodm cytryna, mieta, melisa, czy cos podobnego albo terere.
    i czasami marzy mi sie wieeeelki kubek jakiejs wyszukanej kawy na zimno 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>