Kotlety z jaj

Kotlety z jaj

  • 23 lipca 2010

Zabawna sprawa z tymi kotletami. Gotujemy jajka, później dodajemy surowe i na koniec smakują jak smażone. 3 in 1 🙂

Dziś postanowiłam wypróbować swoich sił w przygotowanie kotletów jajecznych. 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 średnia cebula
  • 1 kromka chleba pszennego, lub 1/2 bułki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie: 4 jajka gotujemy na twardo 8 minut. Cebulę smażymy na złoty kolor. Szczypior siekamy. Pieczywo namaczamy i odciskamy.

Ugotowane jajka należy zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki dodając surowe jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy masa jest za rzadka można dodać troszkę bułki tartej.

Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

kotlety jajeczne


2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *