Łazanki

Łazanki

  • 13 lipca 2010

Łazanki z kapustą chyba każdy zna i lubi.  Bardzo proste chociaż niekoniecznie szybkie.  Kilka składników i obiad gotowy. Jeśli zrobimy więcej to wystarczy na smaczną kolację. W sam raz na upalne dni. Danie również polecane wegetarianom.

Składniki na 3 porcje:

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1/2 paczki makaronu łazanki
  • sól
  • pieprz
  • maga
  • olej

Przygotowanie:

Makaron wstawiam do gotującej się osolonej wody z łyżką oleju. Kapustę siekam. Gotuję do miękkości. Następnie kroję w dużą kostkę cebulę i smażę na złoty kolor. W dużym garnku mieszam cebulę i kapustę doprawiam do smaku.  I smażę kilka minut. Na koniec dodaję makaron i mieszam.

Smacznego!

Przepis na łazanki (Łazanki - danie na obiad)

Przepis na łazanki


2 Comments

  1. Zuza

    ja to raczej z tych unikających węglowodanów jestem, ale raz na 2-3 tygodnie fajnie się tak posycić potrawą z makaronu. Dziś np. ‚chodzi’ za mną zapiekanka z makaronem, rybą, brokułami i sosem brokułowym 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *