Pierogi leniwe

  • 20 lipca 2010

Leniwe są naprawdę dla leniwych. Kilka składników i pyszny obiad gotowy.

W wersji dla bardziej pracowitych można dodać ugotowane ziemniaki.

Składniki dla 2 osób:

  • 1/2 kg sera białego
  • 1 jajko
  • cukier waniliowy
  • mąka

W misce tłuczkiem do ziemniaków rozbijam ser, dodaję jajko, cukier waniliowy i mieszam. Następnie dodaję tyle mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Wyrabiam ciasto. Wałkuję i tworzę pierogi. Wrzucam do wrzątku i gotuję ok 5 minut.

Można podawać z sosem owocowym, roztopionym masłem, syropem klonowym.

Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>