Surówka ogórkowa na słodko

  • 22 lipca 2010

Kilka dni temu przeczytałam na pewnym blogu o jedzeniu ogórków z miodem. A dziś również ogórki w wersji słodkiej.

Składniki:

  • 4 średnie ogórki
  • 3/4 szklanki rodzynek
  • 250 ml śmietany 12% lub jogurt naturalny
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • sok z cytryny
  • sól
  • zielony koperek

Przygotowanie:

Ogórki kroimy w talarki, mieszamy z solą i odstawiamy do lodówki. Po ok 15 minutach odlewamy wodę.  Rodzynki należy sparzyć. Śmietanę mieszamy z miodem i dodajemy sok z cytryny aby uzyskać słodko – kwaśny smak. Ogórki mieszamy z rodzynkami i polewamy sosem. Ozdabiamy koperkiem.

Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *