Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

  • 5 lipca 2010

Pomidorówka, która zawsze się udaje. Jest tania i pyszna. Można ją przygotować w 30 minut. Doskonała przystawka dla niewymagających i bardzo głodnych. Polecana dla wegetarian i dla studentów.

Zupa pomidorowa

Składniki na 3 porcje:

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 plaster selera
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1/5 szklanki  mleka
  • sól, pieprz
  • 250 g makaronu wstążki lub świderki

Przygotowanie:

Gotujemy makaron 10 minut w osolonej wodzie.

w 2 litrach wody rozpuścić kostkę bulionową. Do wrzątku wrzucamy pokrojone w talarki warzywa. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku i gotujemy kilka minut. Dolewamy mleko. (Mleko na pewno się nie zważy). Na koniec wrzucamy makaron i gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku.

Można dorzucić garstkę natki pietruszki.

Smacznego!

smakowała


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *