Dip jogurtowo – ziołowy

Dip jogurtowo – ziołowy

  • 11 sierpnia 2010

Bardzo smakowity, doskonale się nadaje do letnich warzyw tj. marchewki, ogórki, papryki, kalarepki.Warzywa wystarczy dokładnie umyć i pokroić w słupki. Dip dobrze smakuje podany z gotowanymi brokułami czy kalafiorem. Źródło podaje, że jedna porcja to tylko 50 kcal.

Składniki:

  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka natki pietruszki (może być suszona)
  • 1 łyżeczka mięty (może być suszona)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Pietruszkę i miętę posiekaj. Po łyżce dodaj do jogurtu. Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z resztą. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe!

Smacznego!


1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *