Dip serowo – oliwkowy

  • 12 sierpnia 2010

Druga propozycja sosu, który wyśmienicie komponuje się z letnimi warzywami. Dip serowy będzie równie smaczny z ugotowanymi jajkami na twardo. Tylko pamiętajmy, że dipy są bardzo gęste.  Porcja ok 150 kcal.

Składniki:

  • 100 g sera z błękitną pleśnią
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • sok z cytryny
  • garść zielonych oliwek
  • sól
  • biały pieprz


Przygotowanie:

Sos można przygotować z użyciem blendera ale także można sobie poradzić nożem i widelcem. Oliwki drobno posiekaj. Ser pokrusz i rozdrobnij widelcem. Można też wrzucić do blendera dodając śmietanę, kilka kropli soku z cytryny i przyprawić solą i białym pieprzem.  Sos podawać schłodzony. Gotowe!


2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *