Pieczone jabłka z cynamonem

  • 5 września 2010

Sezon na jabłka czas zacząć mimo, że jabłonie owocują już od dłuższego czasu zbiory powinny się zacząć niedługo.

A dla osób odchudzających się polecam przekąskę w  postaci pieczonych jabłek z cynamonem.


Składniki:

  • jabłka
  • cynamon
  • cukier



Przygotowanie:

Jabłka obieramy ze skórki, korimy na pół a później każdą połówkę w plastry. Układamy na ruszcie. Można też na blaszce. Posypujemy cynamonem lub cukrem.  Pieczemy ok 15 minut w 150 st C i 15 minut w 200 st. C.  Owoce trzeba pilonować aby przypadkiem się nie przypiekły za bardzo. Najlepiej zjeść od razu po wyjęciu z piekarnika.

Najlepszą opcją byłoby ususzenie jabłek w suszarce do owoców i warzyw.

Smacznego!


4 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *