Caprese

Caprese

  • 6 października 2010

Caprese w moim wykonaniu nie będzie przypominać włoskiej flagi ale jest tak samo smakowita jak oryginalna i bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy kulka sera mozzarelli, pomidor, trochę oliwy i oczywiście bazylia. Tą sałatką można oczarować niespodziewanych gości. A także podać na imprezę.

Składniki dla 1 osoby:

  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 średni pomidor
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • bazylia

Przygotowanie:

bazylia i pomidory

Ser i pomidora kroimy w plastry. Układamy na przemian. Kropimy oliwą i posypujemy bazylia i pieprzem.

Pieprz można pominąć. Spotkałam się też z wersją z samym oregano .

Smacznego! :)

Caprese (sałatka z sera mozzarelli i pomidora z dodatkiem bazylii)

Caprese


3 Comments

  1. Buconero

    Sałatka klasyk, ale propozycja podania mi się nie podoba. Talerz sam w sobie jest pusty, nie wygląda to ładnie. Z pewnością nie jest to też praktyczne.

    Niemniej serdecznie pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>