Krem z groszku

Krem z groszku

  • 18 października 2010

Cóż ja zwolenniczką groszku nie jestem ale Wesoły owszem. Dzisiejszy krem z groszu specjalnie dla niego. Zupkę mogą jeść osoby na diecie i wegetarianie.  







Składniki:

  • 2 puszki groszu konserwowego
  • kostka warzywna
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • 250 ml wody

Przygotowanie:

Wodę gotuję, dodaję kotkę warzywną i mieszam aż się rozpuści. Dodaję odcedzony groszek konserwowy i gotuję ok 15 minut. Do miękkości. Odstawiam na kilka minut. Miksuje. Dolewam kilka łyżek śmietany. Ja użyłam specjalnej do zup. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowe. Można podać z groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

Groszek ptysiowy


3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *