Zapiekanki

Zapiekanki

  • 17 października 2010

Jeśli lubimy fast foody to możemy je w bardzo łatwy i szybki sposób przygotować w domowym zaciszu. Mamy pewność co do składników użytych do ich przygotowania. Dziś zapraszam na pyszne i szybkie zapiekanki domowe, najpopularniejsze.  Najlepsze jest to, że możemy je komponować wg własnych upodobań.  Doskonałe na II śniadanie.

Składniki dla 2 osób:

  • 1/2 bagietki
  • mozzarella
  • pomidor
  • papryka
  • ogórek kiszony
  • masło
  • majonez
  • ketchup
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Piekarnik nastawiamy na 200 st C. Warzywa kroimy w plastry.

Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy masłem.

Układamy: ser mozzarella (lub inny ulubiony), majonez, pomidory, paprykę. Można posypać ziołami prowansalskimi. Wkładamy do piekarnika na ok 10 minut.

Układamy ogórka i polewamy ketchupem.

Tak jak już pisałam składniki można modyfikować.

Smacznego!

Zapiekanki domowe (Zapiekane bagietki z mozzarellą i pomidorem, papryką, ogókiem kiszonym)

Zapiekanki domowe (Zapiekane bagietki z mozzarellą i pomidorem, papryką)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>