Lukier z białek

  • 29 listopada 2010
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Wg mnie jest to najlepszy lukier do ozdabiania pierników świątecznych. Ponieważ ma śnieżno – biały kolor i stosunkowo szybko schnie.

Przygotowanie:

1 białko miksujemy aż się zrobi piana ale nie sztywna. Do tego dosypuję ok 1 szklankę cukru pudru. Ucieramy albo mikserem albo łyżką. Gęstość reguluję dodając albo sok z cytryny albo dodatkiem cukru pudru.

lukier z bialek


1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>