Zupa z cieciorki

Zupa z cieciorki

  • 4 listopada 2010

Początkowy przygotowywałam zupę z cieciorki wg przepisu Panny Malwinny, Jednak pewnego razu postanowiłam zupkę trochę urozmaicić. Dodałam kilka innych składników i danie wyszło równie smaczne.

Składniki:

  • 1 litr wody
  • kostka warzywna
  • 1 puszka cieciorki w zalewie
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka + natka pietruszki
  • 1/4 selera
  • 1 duży pomidor
  • majeranek
  • chili
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duży ziemniak

Przygotowanie:

Cebulkę siekam i  smażę na szklisty kolor. Marchew, pietruszkę i seler obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Ziemniaka na małą kostkę kroję.

Gotuję wodę i dodaję kostkę warzywna. Mieszam.  Następnie dorzucam warzywa i posiekany czosnek oraz odsączoną cieciorkę. Gotuję ok 15 minut do miękkości warzyw. Pod koniec przyprawiam chili i majerankiem.

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Zupa z cieciorki - danie na obiad


1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *