Kompot z suszu

Kompot z suszu

  • 25 grudnia 2010

Kompot z suszu to również jedno z potraw wigilijnych.  Każdy powinien wypić po kolacji chociaż szklaneczkę.  Taki kompot najlepiej przygotować dzień przed podaniem.

Przygotowanie:

Gotujemy ok 3 litrów wody. Do wrzątku wrzucamy po garści suszonych śliwek, suszonych moreli, suszonych jabłek.  Dodatkowo rodzynki, suszoną żurawinę. Można jeszcze dodać 1 łyżkę cukru. Gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu.

4 Comments

  1. Nina

    my też mamy na stole kompot z suszu, jest całkiem ok, pod warunkiem, że nie doda się do niego wędzonej śliwki bądź wędzonych śliwek – co u nas w regionie jest dość popularne, a mnie to zupełnie nie pasuje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *