Koreczki z serem, szynką i papryką

Koreczki z serem, szynką i papryką

  • 19 stycznia 2011

Idealne na ten wieczór, szybkie w przygotowaniu. I mam nadzieję, że efektowne. Zamiast szynki można śmiało dać wędlinę sojową. Wegetarianie się ucieszą jeszcze bardziej.  Walentynki już niedługo… 

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 3 plastry sera żółtego
  • 3 plastry polędwicy z indyka (ew. wędlina sojowa)
  • oliwki
  • ostry nożyk
  • małe wykałczki

Przygotowanie:

Z papryki wykrawamy serca, nie za duże. Ser i szynkę zawijamy w rulon. Nabijamy na wykałaczkę serce i wbijamy w rulon. Szerokość ok 1 cm. Można pod paprykę dać jeszcze oliwkę, dla ostrzejszego smaku.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *