Koreczki z serem, szynką i papryką

Koreczki z serem, szynką i papryką

  • 19 stycznia 2011

Idealne na ten wieczór, szybkie w przygotowaniu. I mam nadzieję, że efektowne. Zamiast szynki można śmiało dać wędlinę sojową. Wegetarianie się ucieszą jeszcze bardziej.  Walentynki już niedługo… 

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 3 plastry sera żółtego
  • 3 plastry polędwicy z indyka (ew. wędlina sojowa)
  • oliwki
  • ostry nożyk
  • małe wykałczki

Przygotowanie:

Z papryki wykrawamy serca, nie za duże. Ser i szynkę zawijamy w rulon. Nabijamy na wykałaczkę serce i wbijamy w rulon. Szerokość ok 1 cm. Można pod paprykę dać jeszcze oliwkę, dla ostrzejszego smaku.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>