Tosty francuskie z kiwi

Tosty francuskie z kiwi

  • 6 marca 2011

Na niedzielne śniadanie polecam proste i szybkie tosty francuskie.  Można je podać na słodko z dżemem, syropem klonowym, świeżymi owocami, posypane cynamonem lub cukrem pudrem. Można tosty również zaserwować wytrawnie z serem, warzywami, pieczarkami czy smażonym boczkiem. Każdy może je przygotować na swój sposób.

Składniki dla 2 osób po 5 tostów:

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 1/3 – 1/2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • kiwi
  • masło do smażenia

Przygotowanie:

  1. Odciąć skórki od kromek.
  2. Rozgrzać tłuszcz.
  3. Rozkłócić jajka z dodatkiem mleka i soli.
  4. Obtaczać tosty.
  5. Smażyć na złoty, rumianu kolor.
  6. Podawać z plasterkami kiwi.

Smacznego!

tosty francuskie z kiwi


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>