Kotlety z tuńczyka

Kotlety z tuńczyka

  • 28 czerwca 2011

Kotlety z tuńczyka przygotowałam jako zamiennik mielonych. Doskonała propozycja dla osób na diecie Dukana. Można je podać do młodych ziemniaków z surówką. Mi najlepiej smakują jak samodzielne danie i zazwyczaj robię je na luch. Wyśmienite s sosem bolońskim.

Składniki na ok 5 – 6 kotletów z tuńczyka:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (odcedzona)
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 średnia cebula (pokrojona w kostkę)
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu. Najlepiej zarumienić z obu stron i dolać 1/2 szklanki wody i dusić na mniejszym ogniu aż kotlety będą dobre w środku.

kotlety z tuńczyka dietetyczne

1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *