Sałata z fetą i orzechami

Sałata z fetą i orzechami

  • 28 lipca 2011

Bardzo smakowita sałata z serem feta, kaparami i prażonymi orzechami. Można dodać np. ugotowany bób. Zajadałam się niąjak małe dziecko cukierkami. Wyśmienita do grillowanego mięsa, np fileta z kurczaka.

.

Składniki na 4 – 6 porcji sałaty z fetą i orzechami:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 szklanka ugotowanego bobu (Jak ugotować bób?)
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 gaście posiekanych i zarumienionych na patelni orzechów włoskich
  • 1 kostka sera typu feta
sos śmietanowy:
  • sól, pieprz
  • 120 ml śmietany
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Sałatę porwać na kawałki i najlepiej rozłożyć od razu na talerzach.

Dodać bób, kapary, orzechy i ser.

Polać śmietaną wymieszaną z majonezem i doprawioną solą i pieprzem.

salata z feta i orzechami

Inspiracja

 

 

6 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *