Ciastka cynamonowe

Ciastka cynamonowe

  • 31 sierpnia 2011

Do świąt jeszcze daleko ale mi już teraz zachciało się ciastek cynamonowych. Tak na prawdę można je jeść cały rok. Świetnie pasują do mleka albo do herbatki. Na pewno można je przechowywać kilka dni ale tak szybko znikają…

 

Składniki na 1 porcję ciastek cynamonowych:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50 g masła

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagnieść w ciasto. Rozwałkować na ok 5- 7 mm i foremkami wykrawać ciasteczka. Ułożyć na blaszce. Piec w 185 st C przed ok 10 – 12 minut.

8 Comments

  1. Pingback: Mops w kuchni » Blog Archive » Szybkie i miękkie pierniczki

  2. Pingback: Mops w kuchni » Blog Archive » Cynamonowy mops jesienny ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>