Makaron tulipany z białym serem i żurawiną

Makaron tulipany z białym serem i żurawiną

  • 25 października 2011

Dziś obchodzimy Dzień Makaronu. Z tej okazji przygotowałam makaron w kształcie tulipanów z białym serem, syropem z agawy i żurawiną. Najlepiej jednak użyć cukru waniliowego. Smaki dzieciństwa. Taki makaron jest wyśmienity na słodki obiad lub pyszną kolację dla dzieci.

Makaron tulipany z białym serem i żurawiną przepis:

  • makaron 1 garść suchego makaronu
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • biały ser 2 łyżki 
  • masło 1 łyżka
  • suszona żurawina wg gustu

Przygotowanie:

Gotujemy makaron al dente dla 1 osoby. Następnie na patelni roztapiamy 1 łyżkę masła i mieszamy z makaronem. Biały ser mieszamy z cukrem waniliowym i łączymy z makaronem. posypujemy suszoną żurawiną

Podajemy.

Smacznego!

3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *