Sałatka afrykańska

Sałatka afrykańska

  • 13 listopada 2011

Sałatkę afrykańską można podać jako deser, po prostu. A jeśli podamy z jogurtem i granolą to przygotujemy sobie doskonałe śniadanie. Ja podałam do sałatki owocowej kilka biszkoptów. Było bardzo smaczne. Myślę, że najlepszym dodatkiem będzie sos czekoladowy mmm …

Sałatka afrykańska przepis:

  • 1 banan (pokrojony w plasterki)
  • 1 pomarańcza (oddzielone cząstki)
  • 1/2 melona lub nashi (kostka lub kulki)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • jogurt naturalny lub słodka śmietanka
  • cukier puder

Przygotowanie:

Wszystkie owoce wymieszać ze sobą. Jogurt można podać obok lub polać owoce. Posypać cukrem pudrem i udekorować miętą lub melisą.
Gotowe! 
Z kuchennej półeczki. Sałatki; Elżbieta Adamska

1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *