Bruschetta z fetą, szpinakiem i pomidorkami

Bruschetta z fetą, szpinakiem i pomidorkami

  • 10 grudnia 2011

Propozycja na bardzo smaczne niedzielne śniadanie lub dodatek do sałaty. Bruschetta (grzanka) zapieczona z oliwą i czosnkiem oraz podana z fetą, młodym szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Do tego bardzo ważne, sok wyciśnięty z pomarańczy. Mm… Ale to było dobre!

Bruschetta z fetą, szpinakiem i pomidorkami przepis:

  • 4 kawałki pieczywa na grzanki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 – 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • garść liści szpinaku baby
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ser typu feta w kostkach
  • papryka czerwona opcjonalnie

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik na 180 st C.
Oliwę wymiesząć z czosnkiem i posmarować pieczywo. Ułożyć na blaszce zapiec. Ok 5 minut ale trzeba zaglądać.
Wyjąć, ułożyć szpinak, fetę, pomidorki i opcjonalnie paprykę.
Gotowe, smacznego!

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *