Noodles z kurczakiem i kapustą pekińską

Noodles z kurczakiem i kapustą pekińską

  • 22 stycznia 2012

Danie dla dwojga na kolację. Przygotowuję się je bardzo szybko i jest bardzo smaczne. W zasadzie jednogarnkowe. Polecam wcześniej poćwiczyć trzymanie pałeczek. Przepis znaleziony u Komarki. Polecam!

Noodles z kurczakiem i kapustą pekińską przepis:

dla 2 osób

  • 150 g makaronu noodles
  • połowa główki kapusty pekińskiej poszatkowac w paski, białe części też
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ciemny sos sojowy
  • uprażone ziarna sezamu 2 łyżki
  • 2 filety z kurczaka
  • olej sezamowy

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić na małą kostkę. Wymieszać z sosem sojowym i pieprzem. Odstawić na ok 30 min do lodówki.
Przygotować makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Rozgrzać woka. Wlać 2 łyżki oleju sezamowego i podsmażyć kurczaka. Dodać Cebulę pokrojoną w półtalarki i posiekany ząbek czosnku. Dodać białe części kapusty. Podsmażyć.
Dolać 1 łyżkę oleju sezamowego i wrzucić resztę kapusty. Smażyć ciągle mieszając. Jak zmięknie wrzucić makaron. Wymieszać.
Danie rozłożyć do misek i posypać uprażonym sezamem.
Gotowe! 

 
Jadłodajnia Studencka II

3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *