Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

  • 20 stycznia 2012

Spaghetti bolognese to jedno z moich ulubionych dań. Przygotowuje je kilka razy w miesiącu. Szczególnie lubię sos boloński, który pasuje do wielu innych dań. Na chwilę przenieśmy się smakiem do Włoch…

Spaghetti bolognese przepis:

dla 3 – 4 osób

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu bez oliwy i soli. Odcedzić.
Przygotować sos boloński. Makaron przełożyć na talerz i polać sosem. Posypać ziołami, opcjonalnie startym parmezanem.
Smacznego! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>