Frytki z piekarnika

Frytki z piekarnika

  • 23 lutego 2012

Najlepsze frytki pieczone w piekarniku z odrobiną tłuszczu, soli i przypraw. Frytki śmiało można zaserwować dla chłopaków do oglądania meczu, jako przekąskę lub do obiadu z mięsem i surówkami. I najważniejsze są o wiele tańsze niż te sklepowe, więc po co przepłacać jak można je przygotować w 30 minut? 😉

Frytki z piekarnika przepis:

dla 2 osób:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta pieprzu i soli
  • dodatkowo: tymianek, rozmaryn

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w paski, umyj i osusz.
  2. Wsyp do miski, wymieszaj z olejem i przyprawami.
  3. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 st C przez ok 25 – 30 minut aż będą rumiane.
  4. Podaj od razu.
Smakują wyśmienicie z ketchupem, domowym sosem do frytek, grillowanym mięsem i surówkami.

 

8 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *