Młode ziemniaki z koperkiem

Młode ziemniaki z koperkiem

  • 23 maja 2012

Młode małe ziemniaki – lepiej ziemniaczki podane z roztopionym masłem i świeżo posiekanym koperkiem. Kiedyś do młodych ziemniaków wystarczyła zsiadłe mleko i obiad gotowy na upalne dni. Dziś takie ziemniaki podaje się często do mięs grillowanych lub kotletów. Do młodych ziemniaków można podać sałatę ze śmietaną.

Młode ziemniaki z koperkiem przepis:

  • dowolna ilość młodych ziemniaków – najlepiej tej samej wielkości
  • pęczek koperku
  • masło
  • sól

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki oskrobać lub wyszorować szorstką stroną gąbki. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
  2. Do garnka z ziemniakami dodać 1 – 2 łyżki masła i mieszać aż masło oblepi ziemniaki.
  3. Na koniec ziemniaki posypać posiekanym koperkiem.
  4. Podać do obiadu.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>