Sałata ze śmietaną

Sałata ze śmietaną

  • 22 maja 2012

Hit ostatnich dni. Sałata ze śmietaną znana i lubiana przez starszych i młodszych. Filozofii dużej nie ma, to doskonały dodatek do mięs, głównie do kotletów mielonych jak i kotletów schabowych. Dodatek do obiadu tani i szybki, bo przecież to tylko sałata masłowa i śmietana.

Sałata ze śmietaną przepis:

  • główka sałaty masłowej
  • 200 ml śmietany 12 %
  • sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:

  1.  Sałatę dokładnie umyć i osuszyć.
  2. Śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  3. Sałatę przełożyć do półmiska i wymieszać ze śmietaną.
  4. Podać do obiadu.

 

3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *