Ciastka kruche z jagodami

Ciastka kruche z jagodami

  • 24 czerwca 2012

A miały być zupełnie inne ciastka. Jednak wyszły kruche ciastka z jagodami. Idealnie komponują się z jagodowym zimnym mlekiem. Do przygotowania letnich ciastek wystarczy tylko kilka łyżek owoców i trochę kruchego ciasta. Jak się okazało można już użyć takiego gotowego ze sklepu.

Ciastka kruche z jagodami przepis:

  • ciasto kruche ze sklepu :)
  • 1/2 szklanki jagód przebranych i opłukanych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

  1. Nastawić piekarnik na 190 st C
  2. Z ciasta kruchego wyciąć kształty. U mnie duże serca.
  3. Na pierwszym ciastku nałożyć trochę jagód, tak żeby ich nie zgnieść w czasie przykrywania następnym ciastkiem. Z góry zrobiłam 3 małe nacięcia. Posmarowałam olejem i posypałam szczyptą cukru.
  4. Wyszło mi 7 takich dużych podwójnych ciastek z jagodami.
  5. Piekłam je 15 minut. Ciasta piec aż się ładnie zarumienią.


Jagodowo Nam IV


6 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>