Makaron z serem i jagodami

Makaron z serem i jagodami

  • 11 lipca 2012

Makaron z serem i jagodami to idealna propozycja na letni obiad kiedy za oknem upał. Nie trzeba długo stać przy kuchence. Danie stanie się bardziej orzeźwiające jeśli do makaronu z serem dorzucimy jagód zmrożonych. Jagody można śmiało zamienić borówką amerykańską,  truskawkami, malinami czy poziomkami.

 

Makaron z serem i jagodami przepis:

  • porcja ulubionego krótkiego makaronu
  • 1 czubata łyżka twarożku śmietankowego mielonego
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki jagód lub więcej
  • cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Odcedzić
W rondelku roztopić masło, zdjąć z ognia wymieszać z twarogiem aby się rozkruszył i cukrem (u mnie 1 łyżeczka). Wrzucić makaron i dokładnie wymieszać.
Makaron z serem przełożyć na talerz. Posypać jagodami.
Udekorować miętą.


Jagodowo Nam IV

1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *