Jajecznica na szynce

Jajecznica na szynce

  • 17 sierpnia 2012

Jajecznica usmażona na podsmażonej szynce (dla mnie lekko spalonej) może i nie jest najzdroszwym posiłkiem ale na pewno smakuje wyśmienicie. Jajeniczę z szynką polecam przygotować na sobotnie lub niedzielne śniadanie. Podać z otrębowymi bułeczkami. Popić zieloną herbatą.

Przygotowanie:

Na maśle podsmażyć, pokrojoną w mniejsze kawałki szynkę ( np. z Bobrownik). Szynkę smażyć wedle własnych upodobań słabiej lub mocniej.

Jajka wcześniej wbić do miseczki i sprawdzić ich świeżość. Wrzucić na patelnię. Mieszać drewnianą łyżką. Jajka również usmażyć według gustu bardziej lub mniej.

Jajecznicy nie trzeba solić, ewentualnie można posypać odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.

 

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>