Jajecznica usmażona na podsmażonej szynce (dla mnie lekko spalonej) może i nie jest najzdroszwym posiłkiem ale na pewno smakuje wyśmienicie. Jajeniczę z szynką polecam przygotować na sobotnie lub niedzielne śniadanie. Podać z otrębowymi bułeczkami. Popić zieloną herbatą.
Przygotowanie:
Na maśle podsmażyć, pokrojoną w mniejsze kawałki szynkę ( np. z Bobrownik). Szynkę smażyć wedle własnych upodobań słabiej lub mocniej.
Jajka wcześniej wbić do miseczki i sprawdzić ich świeżość. Wrzucić na patelnię. Mieszać drewnianą łyżką. Jajka również usmażyć według gustu bardziej lub mniej.
Jajecznicy nie trzeba solić, ewentualnie można posypać odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
pyszne śniadanie :))
moja ulubiona 🙂