Pierogi z dynią, curry i twarogiem

Pierogi z dynią, curry i twarogiem

  • 30 października 2012

Jesienne pierogi z duszoną dynią i cebulką, pastą curry i twarogiem. Jak dla mnie bardzo smaczne gdyż lubię dodawać curry do różnych potraw, to moje smaki. Pierogi z dynią będą jeszcze lepiej smakować jak je podamy z podduszoną cebulką i masłem… Zapraszam!

Pierogi z dynią, curry i twarogiem:

dwie porcje

  • 1 szklanka dyni, startej na dużych oczkach
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 1  średnia cebula, posiekana w kosteczkę
  • sól, pieprz do smaku
  • 150 g twarogu

Przygotowanie:

Przygotować ciasto na pierogi z połowy porcji z przepisu na pierogi ruskie.

Cebulę udusić na łyżce masła, dodać startą dynię, wymieszać, lekko posolić i dusić aż dynia puści i woda odparuje. Dodać pastę curry i wymieszać. Przestudzić. Dodać twaróg, wymieszać całość.

Ciasto pierogowe rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki i lepić pierogi z łyżeczką farszu.

Gotować we wrzącej i osolonej wodzie ok 2 minut od czasu wypłynięcia na wierch.

3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *