Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana

  • 26 listopada 2012

Czerwona kapusta zasmażana nadaje się idealnie do kotleta na obiad. A także do mięs pieczonych czy duszonych. Ciekawym dodatkiem są rodzynki. Natomiast dziś taka najprostsza wersja. Mi najbardziej smakuje kapusta bez zasmażki…

 

Czerwona kapusta zasmażana przepis:

  • czerwona kapusta
  • sól, pieprz, cukier
  • średnia cebula
  • olej do smażenia
  • sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Czerwoną kapustę poszatkować. Na patelni rozgrzać olej (3 łyżki) zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę.  Dodać kapustę, wymieszać z sokiem z cytryny i posolić. Dolać szklankę wody i na średnim ogniu dusić ok 30 – 40 minut do miękkości. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem.

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>