Pasta z tuńczyka na kanapki

Pasta z tuńczyka na kanapki

  • 28 stycznia 2013

Pasta z tuńczyka z dodatkiem cebuli to świetne smarowidło do kanapek. Takie kromeczki z pastą z tuńczyka można podać na śniadanie albo kolację.

Zapraszam również do wypróbowania sałatki z tuńczyka i kukurydzy oraz kanapek z tuńczykiem.

Pasta z tuńczyka i cebuli przepis:

na 2 -3 porcje

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 łyżka majonezu
  • ćwiartka cebuli
  • sól, pieprz do smaku
  • opcjonalnie natka pietruszki

pasta-z-tunczyka

Przygotowanie:

Tuńczyka odcedź. Wrzuć do miski, dodaj majonez i cebulę. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Pasta z tuńczyka gotowa. Smaruj nią kanapki i dekoruj posiekaną natką pietruszki.

pasta-z-tunczyka

pasta-z-tunczyka

 

4 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>