Jajka z rzeżuchą

Jajka z rzeżuchą

  • 15 marca 2013

Jajka z rzeżuchą to doskonała propozycja na wiosenne śniadanie oraz jako danie na śniadanie wielkanocne.

Są bardzo proste w przygotowaniu ale niestety kilka dni wcześniej trzeba zasadzić rzeżuchę. Uprawa rzeżucha jest również bardzo przyjemna jeśli nie zapomnimy o nawadnianiu podłoża.

Jajka z rzeżuchą przepis:

4 jajka ugotowane na twardo, 4 łyżki posiekanej rzeżuchy + do dekoracji, 2 łyżki majonezu,

Przygotowanie:

Jajka przekroić na pół. Rzeżuchę wymieszać z majonezem. Smarować jajka i dekorować rzeżuchą.

Podawać do kanapek lub jako przystawka na imprezy.

jajka-z-rzezucha2

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *