Jajka z tuńczykiem

Jajka z tuńczykiem

  • 9 marca 2013

Jajka z majonezem tuńczykiem i cebulką. Danie na śniadanie, a także na świąteczną Wielkanoc. Na wiosnę można podać z listkami rzeżuchy.

Jajka wyglądają świetnie i smakują wyśmienicie. Polecam!  Jak ugotować jajka na twardo?

Jajka z tuńczykiem przepis:

4 jajka ugotowane na twardo, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, połowa małej cebuli, 1 łyżka majonezu, świeżo zmielony czarny pieprz, opcjonalnie 2 łyżki posiekanej rzeżuchy

Przygotowanie:

Ugotowane jajka ostudzić, obrać. Przekroić na połówki. Tuńczyka odsączyć z zalewy, cebulę posiekać w drobną kostkę, połączyć z majonezem i rzeżuchą. Sałatkę nałożyć na jajka. Podać od razu, z pieczywem.

 jajka-z-tunczykiem2

Wielkanocne Smaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>