Pizza z salami i pieczarkami

Pizza z salami i pieczarkami

  • 10 marca 2013

Pizzę z salami bardzo lubię. Jeśli nie lubicie pieczarek dodajcie inny Wasz ulubiony składnik, paprykę czy cebulkę·

Do pizzy idealnie pasuje sos czosnkowy, jeden z najpopularniejszych.

A także szklaneczka zimnego piwa.

 

Pizza z salami i pieczarkami przepis:

ciasto bez zagniataniasos pomidorowy, ok 12 plastrów salami, 4 – 5 dużych pieczarek pokrojonych w plasterki , 2 kulki sera mozzarella

Przygotowanie:

Przygotować ciasto i sos do pizzy. Ciasto wysmarować sosem, układać rozrywając palcami mozzarelle, salami i plasterki pieczarek. Ocjonalnie można posypać oregano.

Pizzę piec ok 15 minut aż boki ciasta się zarumienią.

Podawać z sosem czosnkowym.

pizza-z-salami-i-pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *