Likier kawowy

Likier kawowy

  • 15 stycznia 2014

Domowy likier kawowy na mleko skondensowanym słodzonym jest po prostu pyszny! Domowe przygotowanie napoju ma jedną zaletę można samemu regulować słodkość i ilość alkoholu. Dlatego zalecam zacząć od mniejszej ilość alkoholu i stopniowo dolewać aż moc będzie odpowiednia.

Domowy likier kawowy przepis:

  • 300g słodzonego mleka skondensowanego
  • 100 g niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej zaparoznej w 80 ml wrzątku
  • 100 – 150 ml wódki

Przygotowanie:

Połączyć ze sobą wszystkie składniki, przelać do butelki i przechowywać w lodówce. Przed podaniem wstrząsnąć.

likier kawowy 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>