Likier kokosowy

Likier kokosowy

  • 17 stycznia 2014

Domowy likier kokosowy fajnie będzie smakował jeśli na sam koniec, dodasz do butelki odrobinę wiórek kokosowych. Domowe przygotowanie napoju ma jedną zaletę można samemu regulować słodkość i ilość alkoholu. Dlatego zalecam zacząć od mniejszej ilość alkoholu i stopniowo dolewać aż moc będzie odpowiednia.

Likier kokosowy domowe malibu przepis:

  • 200 g wiórek kokosowych
  • 250 ml wódki
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego – do regulacji słodyczy

Przygotowanie:

Wiórki wsypać do słoika i zalać wódka. Odstawić na kilka dni w ciemne i chłodne miejsce. Co jakiś czas mieszając. Następnie całość zmiksować i odcedzić. Pozostałości zostawić do innych deserów np kokosanek lub trufli kokosowych.

Do słoika wlać mleko kokosowe i słodzone, wstrząsnąć i wymieszać. Przelać do butelek i przechowywać w lodówce. Przed podaniem wstrząsnąć.

Enjoy!

likier kokosowy2

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *