Makaron z chorizo, pomidorkami i rukolą

Makaron z chorizo, pomidorkami i rukolą

  • 28 lutego 2014

Makaron z chorizo, pomidorkami i rukola

Przygotowanie:

◊ 2 porcje krótkiego makaronu; ◊ 1 kiełbaska hiszpańska chorizo; ◊ 1 ząbek czosnku; ◊ 2 garście rukoli; ◊ ok 6 pomidorków koktajlowych;

  1. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Kiełbaskę pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię. Podsmażyć. Zmniejszyć gaz. Dodać posiekany ząbecek czosnku, wymieszać. Zdjąć z ognia. Wrzucić rukolę i wymieszać.
  3. Pomidorki przekroić na pół.
  4. Wszystkie skłądniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą.

Smacznego!

Makaron z chorizo, pomidorkami i rukolą

1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *