Pączki hiszpańskie – wiedeńskie – gniazdka + FILM

Pączki hiszpańskie – wiedeńskie – gniazdka + FILM

  • 24 lutego 2014

Pączki hiszpańskie – wiedeńskie – gniazdka to prawdziwa bomba kaloryczna.

Zapraszam do obejrzenia mojego pierwszego filmu!

Przygotowanie:

ciasto parzone klik; ♠ cukier puder; ♠ worek cukierniczy, tylka – końcówka w kształcie gwiazdki; ♠ papier do pieczenia; ♠ tłuszcz do głębokiego smażenia;

Papier do pieczenia potnij w kwadraty ok 8 cm. Ciasto parzone przełóż do rękawa i wyciskaj okręgi. Rozgrzej tłuszcz. Ciastka razem z papierem wrzuć na tłuszcz. Papier odejdzie z łatwością. Smaż na złoty kolor. Pączki wyciągaj łyżką cedzakową na papier a następnie ułóż na dużym talerzu i posyp cukrem pudrem.

Smacznego! 

Pączki hiszpańskie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *