Posypka pistacjowa

Posypka pistacjowa

  • 25 lutego 2014

Posypka pistacjowa przygotowana z mielonych pistacji przyda się do dekorowania ciast i ciastek, babeczek. Ale można ją też użyć do sernika czy pesto pistacjowego do makaronu. Takimi zmielonymi pistacjami można również posypać po lukrze pączki w Tłusty Czwartek.

Przygotowanie:

♣ dowolna ilość pistacji; ♣ blender lub malakser;

Mistacje obrać z łupinek. Wsypać do blendera i zmiksować. Krócej na większe części i dłużej na pył.

posypka pisacjowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>