Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

  • 12 marca 2014

Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

Przygotowanie:

♠ 2 porcje grubego makaronu (pappardelle, rigatoni, albo po prostu pocięte cannelloni); ♠ 2 łyżki posiekanego koperku; ♠ kubeczek śmietanki kremółki; ♠ tarta skórka cytryny; ♠ 2 -3 plastry wędzonego łososia; ♠ pieprz

  1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, zachować kilka łyżek wody po ugotowaniu makaronu.
  2. Łososia pokroić w paseczki.
  3. Odcedzony makaron wrzucić ponownie do garnka, wlać śmietankę, 2 – 3 łyżki wody z makaronu, i pozostałe składniki.
  4. Wymieszać i doprawić do smaku.
  5. Podać od razu.

Smacznego!

Makaron z łososiem wędzonym i koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *