Najlepsza w upalne dni. Znakomicie nadaje się na grilla. Skład można zmieniać wg własnych upodobań.
Oto wersja przeze mnie ceniona. Osobiście nie daję cebuli i wolę sos z torebki.

sałatka grecka – ciekawy sposób podania
Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 zielony ogórek
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1/5 puszki kukurydzy słodkiej
- garść oliwek czarnych i zielonych bez pestek
- 1 opakowanie sera Feta
- 1 sos sałatkowy grecki
Przygotowanie:
Do dużej salaterki rwiemy sałatę lodową. Ponoć sałatę nie wolno kroić nożem, gdyż traci swoje wartości odżywcze. Ogórka najlepiej obrać i pokroić w kostkę lub półplastry. Pomidory wczęsniej sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę lub półksiężyce. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Oliwki przekrawamy wdłuż. W tym miejscu należy wymieszać wszystkie składniki razem z sosem. Ja używam sosu sałatkowego greckiego z Knorra. Posmakował mi bardzo. Na sam koniec posypujemy fetą pokrojoną w kostkę. Można też wcześniej dodać topping.
Smacznego!