Sezon na jabłka czas zacząć mimo, że jabłonie owocują już od dłuższego czasu zbiory powinny się zacząć niedługo.
A dla osób odchudzających się polecam przekąskę w postaci pieczonych jabłek z cynamonem.
Składniki:
- jabłka
- cynamon
- cukier
Przygotowanie:
Jabłka obieramy ze skórki, korimy na pół a później każdą połówkę w plastry. Układamy na ruszcie. Można też na blaszce. Posypujemy cynamonem lub cukrem. Pieczemy ok 15 minut w 150 st C i 15 minut w 200 st. C. Owoce trzeba pilonować aby przypadkiem się nie przypiekły za bardzo. Najlepiej zjeść od razu po wyjęciu z piekarnika.
Najlepszą opcją byłoby ususzenie jabłek w suszarce do owoców i warzyw.
Smacznego!
Fajnie!JA dziś dopiero zjadłam takie pyszne jabłka.. u nas w domu nie ma jabłek na jabłoni:( A jabłkowo-cynamonowa klasyka na ciepło. mmm. Pozdrawiam:)
Gdy już schudnę mam nadzieję, że dodam do jabłek z cynamonem gałkę lodów waniliowych… mmm 🙂
klasyk xd jabłko i cynamon. do tego gałka lodów i deser jak z bajki ;]
bardzo lubię !