Cóż ja zwolenniczką groszku nie jestem ale Wesoły owszem. Dzisiejszy krem z groszu specjalnie dla niego. Zupkę mogą jeść osoby na diecie i wegetarianie.
Składniki:
- 2 puszki groszu konserwowego
- kostka warzywna
- śmietana
- sól
- pieprz
- 250 ml wody
Przygotowanie:
Wodę gotuję, dodaję kotkę warzywną i mieszam aż się rozpuści. Dodaję odcedzony groszek konserwowy i gotuję ok 15 minut. Do miękkości. Odstawiam na kilka minut. Miksuje. Dolewam kilka łyżek śmietany. Ja użyłam specjalnej do zup. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowe. Można podać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego!
Uwielbiam ptysie do zup-kremów! Fantastycznie smakują 🙂
polecam taką zupkę z groszku mrożonego – zdrowsza i lepsza w smaku 😉
Akurat miałam puszkę groszku pod ręką 🙂