Sałatka z pieczarkami i fasolką szparagową

Sałatka z pieczarkami i fasolką szparagową

  • 11 października 2010

Przepis na sałatkę bardzo szybki i prosty. Nie wymaga wielu składników. My jedliśmy ją do sojowych i frytek. Pychota! Z grzankami może stanowić samodzielne danie.  Oto sałatka z pieczarkami i fasolką szparagową.

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
  • 250 g fasolki szparagowej
  • kostka warzywna
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżeczka natki pietruszki świeżej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • masło

Przygotowanie:

 

Jak usmażyć pieczarki?

Na patelni rozgrzewamy masło i na dość dużym ogniu smażymy pokrojone pieczarki BEZ SOLI do momentu aż się zarumienią, mieszając od czasu do czasu.

Fasolkę gotujemy na kostce warzywnej ok 10 minut. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą.

Z majonezu i jogurtu przygotowujemy sos z dodatkiem ziół, soli i pieprzu.

W misce mieszamy pieczarki i  fasolkę.  Dodajemy sos i posypujemy pietruszką.

Smacznego!

Sałatka z pieczarkami i fasolką szparagową (przepisy na sałatki)

Przepis na sałatkę z pieczarkami i fasolką szparagową


2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>