Dziś obchodzimy Dzień Makaronu. Z tej okazji przygotowałam makaron w kształcie tulipanów z białym serem, syropem z agawy i żurawiną. Najlepiej jednak użyć cukru waniliowego. Smaki dzieciństwa. Taki makaron jest wyśmienity na słodki obiad lub pyszną kolację dla dzieci.
Makaron tulipany z białym serem i żurawiną przepis:
- makaron 1 garść suchego makaronu
- cukier waniliowy 1 łyżka
- biały ser 2 łyżki
- masło 1 łyżka
- suszona żurawina wg gustu
Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente dla 1 osoby. Następnie na patelni roztapiamy 1 łyżkę masła i mieszamy z makaronem. Biały ser mieszamy z cukrem waniliowym i łączymy z makaronem. posypujemy suszoną żurawiną
Podajemy.
Smacznego!
Nigdy nie widziałam takiego makaronu;) Ciekawie wygląda;)
Ja też nigdy wcześniej nie widziałam tulipanów więc bez zastanowienia wrzuciłam je do koszyka 🙂 Pozdrawiam!
Oj kiedyś się takie coś często jadło. 🙂 Pyszności. ;]