Propozycja na bardzo smaczne niedzielne śniadanie lub dodatek do sałaty. Bruschetta (grzanka) zapieczona z oliwą i czosnkiem oraz podana z fetą, młodym szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Do tego bardzo ważne, sok wyciśnięty z pomarańczy. Mm… Ale to było dobre!
Bruschetta z fetą, szpinakiem i pomidorkami przepis:
- 4 kawałki pieczywa na grzanki
- 4 łyżki oliwy
- 1 – 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- garść liści szpinaku baby
- kilka pomidorków koktajlowych
- ser typu feta w kostkach
- papryka czerwona opcjonalnie
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik na 180 st C.
Oliwę wymiesząć z czosnkiem i posmarować pieczywo. Ułożyć na blaszce zapiec. Ok 5 minut ale trzeba zaglądać.
Wyjąć, ułożyć szpinak, fetę, pomidorki i opcjonalnie paprykę.
Gotowe, smacznego!
przepysznie:)
Poproszę jutro na śniadanie do łóżka 😉