Najlepsze frytki pieczone w piekarniku z odrobiną tłuszczu, soli i przypraw. Frytki śmiało można zaserwować dla chłopaków do oglądania meczu, jako przekąskę lub do obiadu z mięsem i surówkami. I najważniejsze są o wiele tańsze niż te sklepowe, więc po co przepłacać jak można je przygotować w 30 minut? 😉
Frytki z piekarnika przepis:
dla 2 osób:
- 6 dużych ziemniaków
- 3 łyżki oleju
- szczypta pieprzu i soli
- dodatkowo: tymianek, rozmaryn
Przygotowanie:
- Ziemniaki obierz, pokrój w paski, umyj i osusz.
- Wsyp do miski, wymieszaj z olejem i przyprawami.
- Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 st C przez ok 25 – 30 minut aż będą rumiane.
- Podaj od razu.
Smakują wyśmienicie z ketchupem, domowym sosem do frytek, grillowanym mięsem i surówkami.
frytek nie jadam, ale tych kupnych.
Twoich? na pewno bym sobie nie odmówiła!
Pycha, uwielbiam frytki :).
Pysznie się prezentują. Zatęskniło mi się za frytkami.
Dziękuję za wzięcię udziału w mojej akcji Festiwal Śniadaniowy.
Zapraszam do przejrzenia wpisu podsumowującego akcję, zawierającego wszystkie dodane przepis 🙂
Mmm… smakowite! Chyba się skuszę… 🙂
ulubione 🙂
Lubię frytki lub pieczone ziemniaki,jednak na co dzień unikam ziemniaków;) Wiesz Aniu , w pewnym wieku już nie wszystko można…haha!!!!
Na blachę do pieczenia należy położyć pergamin lub papier do pieczenia. Frytki się nie przykleją